Billiga hantlar


Undrar du var man kan köpa billiga hantlar? Det finns flera ställen som säljer billiga hantlar, men alla har det inte alltid i butiken. Till exempel Rusta och Överskottsbolaget som ibland kan ha det inne. Sen dyker hantlar upp i annonser för andra butiker lite då och då. När man handlar i butik brukar det däremot inte vara så jättebilligt om man vill ha tag på ett par bra hantlar. Du kan räkna med att behöva betala en tusenlapp ungefär.

Det går också att köpa begagnade hantlar, och då kan man göra fynd. Det finns i och för sig loppmarknader, men Blocket är nog det bästa alternativet om du letar efter begagnade billiga hantlar. Då kan det också kosta ca 500-1000 kr, men du kan få tag på väldigt mycket bättre hantlar. Vissa ställbara hantlar som kostar ca 3000-5000 kr nya kan man ibland se ligga ute på blocket för ca 1500 kr, och det är ett bra köp även om det låter som rätt mycket pengar.

Ett tredje alternativ är de vanliga webbutikerna som säljer träningsutrustning och träningsredskap. Ibland har de utförsäljning, och ibland har de några hantlar de vill bli av med för att köpa in andra. Håll koll på rabatter och hantlar som har blivit nedsatta i pris.

Däremot kan man få problem när man köper billiga hantlar, eller kanske speciellt begagnade hantlar. Så kontrollera alltid innan att hantlarna har tillräckligt med vikt, gärna också att de är ställbara så att du kan ändra vikten. Om hantlarna är för lätta kommer tillslut musklerna inte bli större eftersom de vänjer sig vid vikten och då inte längre får den utmaningen de behöver. Det krävs alltså att du ökar vikten för fortsatt muskelökning. Om du bara köper ett par 5 kgs hantlar och tränar med dem i ett halvår bör du inte räkna med att få särskilt stora muskler, inte heller att komma i en särskilt bra form.

Här kan du köpa billiga hantlar:

  • I butiker med lite allt möjligt, tex Rusta och Överskottsbolaget.
  • Blocket
  • Loppmarknader/loppis.
  • I träningsbutiker som har rea eller utförsäljning, både på nätet och i vanliga butiker.